Stoelmassage voor bedrijven

 

Massage op het werk

Hoe ontspannen zijn de mensen in uw bedrijf ?

In dit digitale informatietijdperk brengen mensen steeds meer tijd door achter een computer en aan hun bureau. Naast het langdurig in dezelfde houding zitten, wat niet bevorderlijk is voor de doorbloeding, speelt ook de (werk)druk mee als een belasting voor lichaam en geest. Wanneer dit aanhoudend gebeurt, vermindert dit onder meer het prestatievermogen. De hersenen krijgen letterlijk minder zuurstof, het lichaam raakt verkrampt, en ook het humeur wordt wat minder zonnig.

De voordelen en effecten van een stoelmassage op het werk:

 • Regelmatig stoelmassage bevordert het welzijn en welbevinden van uw collega's en medewerkers.
 • Het is ontspannend, verfrissend en gezondheidsbevorderend. En dat is merkbaar: de motivatie van uw medewerkers stijgt.
 • Preventie van werkgerelateerde klachten
 • Lichamelijke en geestelijke ontspanning
 • Betere concentratie
 • Verbetering van bloedcirculatie: herstel van spierweefsel, verhogen van energie, betere afvoer van afvalstoffen
 • Een betere lichaamshouding en werkhouding
 • Bedrijfsmassage kan leiden tot minder en korter ziekteverzuim
 • Het heeft voor de werkgever fiscale voordelen!

Uit onderzoek is gebleken dat een stoelmassage op regelmatige basis klachten zoals RSI en symptomen van stress vermindert, zelfs kan helpen voorkomen. Een frequentie van minimaal 2 stoelmassages per maand zorgt voor het beste resultaat. Na een paar behandelingen is het effect al voelbaar.

Hoe werkt stoelmassage op het werk?

De stoelmassage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel. Deze wordt door de masseur meegebracht. Tijdens deze massage ontvangt je een massage van hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen. De massage duurt ongeveer 20 minuten per persoon.

 

 

Werkkostenregeling stoelmassage


Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen.

 

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling brengt ingrijpende veranderingen met zich mee. In de nieuwe regeling van de belastingdienst mag u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Het is niet langer noodzakelijk om deze vergoedingen per werknemer bij te houden, dan kan bedrijfsbreed.

Stoelmassages en de werkkostenregeling

De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Stoelmassages of bedrijfsmassages maken deel uit van de investeringen die door de belastingdienst worden gestimuleerd.  Stoelmassages behoren als arbovoorziening tot de  ‘nihil’ waardering. Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed zonder dat dit ten koste gaat van de 1,2% ruimte.  Deze voorwaarden zijn

 • U hebt als werkgever een arboplan.
 • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
 • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats.
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Indien niet wordt voldaan aan deze voorwaarden kunnen de stoelmassages nog steeds onbelast worden verstrekt, maar gaan ze wel ten koste van de 1,2% ruimte in de werkkostenregeling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de belastingdienst.

Als werkgever kunt u medewerkers de mogelijkheid bieden om op eigen kosten deel te nemen. De ruimte wordt dan door uw organisatie ter beschikking gesteld. De kosten kunnen door de medewerker rechtstreeks aan de masseur worden voldaan of via de loonadministratie van uw organisatie. Met de werkkostenregeling 2011 zijn de mogelijkheden hiervoor door de belastingdienst verruimd. Indien de kosten via de loonadministratie worden betaald, dan kunnen deze voor de medewerker aanzienlijk lager uitvallen.

Heeft u interesse dan bieden wij u 3 gratis proefmassages aan. In een persoonlijk gesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken.